Koskelainen Ratsastusseura MT-Team ry. on hyväksytty mukaan Tähtiseura-laatuohjelmaan . Tähtiseura on Olympiakomitean , lajiliittojen ja aluejärjestöjen uusi seurojen laatuohjelma. Seuramme sai lasten ja nuorten osa-alueen tähtimerkin, mikä viestii siitä, että seura luo lapsille turvallisen, kehittävän ja innostavan ympäristön harrastaa ratsastusurheilua. Koska lajimme on ratsastus, teemme lasten kanssa aina töitä pienryhmissä, silloin kun lapset ovat ratsailla . Lajiimme kuuluu oleellisesti ratsastuksen lisäksi hevosen ja ponin maastakäsittelytaidot, joihin Ratsastajainliitto on panostanut mm. kehittämällä tehtäviä, joista suoriuduttuaan voi saada maastakäsittelymerkin. Erilaisia taito- ja ratsastusmerkkejä on n. 20 : alkaen alle 10v lasten minimerkistä…. ruokinta- ja lääkintämerkkiin sekä ratsastuksessa perusmerkistä……. mestariratsastajamerkkiin, sekä aikuisratsastajamerkki ja vammaisratsastajamerkit. Seuramme hevostaitokerhossa on nyt 15 lasta ja kokoontumiset ovat tiistaisin ryhmissä, joten syksyllä innostuneet merkkisuorittajat sekä uudet lapset voivat jatkaa nyt kevätkaudella tietojen ja taitojen kartuttamista.

Ratsastus on siitä kiva laji, että mukana joukossa pysyy ja dropouttia ei tule niin helposti , kun on se paras poni- tai heppaystävä. Ja sen parhaan ihmiskaverin kanssa, joka kisaa täysillä ja ratsastaa päivittäin, voi aina välillä kuitenkin ratsastaa samassä ryhmässä, vaikka itse olisikin kerran viikossa ratsastava. Opettaja voi jakaa ratsastajille hevosen ratsastajan taitojen mukaan. Ja eri tasoiset ratsastajat voivat yhdessä harrastaa kun esim aktiivisesti kilpaileva tarvitsee luotettavaa hevosenhoitajaa kisareissulle ja mahdollisti myös suorituksen kuvaajaa.

Seurassa jatkuu syksyllä alkaneet vikellysharjoitukset maaliskuussa ja uusi katrilliryhmä. SEURAn edusjoukkueisiin haluaville on luvassa omien kotivalmentajien ja Mikko Mäentaustan estevalmennusten lisäksi omat yhteisvalmennukset: Kari Nevala on lupautunut luotsaamaan seuran estejoukkuetta ( 2 – 3 yhteisvalmennusta +kisat ) ja koulujoukkuetta luotsaa Satu Saarikumpu ( samoin 2 -3 yhteisvalmennusta+kisat ). Tästä lisää omassa tiedotteessa.

Aurinkoisia talviratsastuksia toivoo MT-Team